Tarieven

Hieronder ziet u een overzicht van de diensten en de bijbehorende tarieven. 

 

Soort Prijs
Individuele sessie per uur €95,00
Echtparen / Gezinnen per uur € 115,00*
Trainingen op aanvraag.
Voorlichtingen v.a. €125,00
Spreker / Deelnemer op aanvraag.

Bij verhindering kan de afspraak tot uiterlijk 24 uur van te voren worden geannuleerd, anders wordt het consult in rekening gebracht.

 

 

*

Vanaf januari 2020 geldt in mijn praktijk het volgende voor individuele sessies:

Voor individuele sessies geldt, dat u vaak een vergoeding ontvangt van de zorgverzekeraar vanuit de aanvullende verzekering. Dit betekent dat de therapie geen invloed heeft op uw eigen risico. Voor relatietherapie geldt, dat dit niet vergoed wordt door de zorgverzekeraar.

 

Uw werkgever of huisarts heeft mijn praktijk aanbevolen?

U kunt naar mijn praktijk verwezen door uw huisarts of werkgever, maar een verwijskaart is niet nodig. U kunt daarom ook zonder verwijskaart op eigen initiatief bij mij terecht. Vaak kan het voor het opstarten van de behandeling helpend zijn wanneer een huisarts of werkgever een verwijsbrief heeft opgesteld. Dit is echter niet verplicht.   

 

De therapie valt onder de alternatieve en/of complementaire zorg en wordt door meeste zorgverzekeraars vergoed.

Psychosociale therapie valt namelijk onder de alternatieve en complementaire zorg en heeft alleen invloed op uw aanvullende verzekering. Een eventuele eigen bijdrage die u moet betalen voor de therapie is afhankelijk van de verzekering en de zorgverzekeraar. De meeste (en bekende) zorgverzekeraars vergoeden psychosociale therapie, echter de hoogte van de vergoeding of het aantal sessies dat wordt vergoed is afhankelijk van de soort verzekering en zorgverzekeraar. Dit is bij iedere verzekeraar verschillend. Wilt u weten hoeveel sessies vergoed worden of wat de hoogte is van uw eventuele eigen bijdrage?

Neem dan contact op met uw verzekeraar of zie onderstaande link voor een overzicht van verzekeraars en hun vergoedingen. 

https://www.nvpa.org/zorgverzekering 

 

WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning).

Soms kan een gemeente toestaan dat u via de WMO in aanmerking komt voor een bijdrage in de kosten van de psychosociale therapeutische behandeling in mijn praktijk. Informeer bij uw gemeente of WMO-consulent of dit ook voor u geldt. 

 

Bijzondere situaties:

Cliënten die geen vergoeding ontvangen vanuit de zorgverzekering of WMO en waarvan de financiële draagkracht niet groot genoeg is om de therapie te bekostigen, kunnen ook bij mij terecht voor therapie. In dit geval verzoek ik u contact met mij opnemen om een aangepast tarief af te spreken, aangepast op uw situatie.