Sexting preventie

Sinds 2015 geef ik in samenwerking met onder andere Leon van Seeters, Politieagent Brunssum-Landgraaf voorlichtingen over Sexting op ouderavonden of lesdagen op diverse middelbare scholen in Limburg. Deze voorlichtingen zijn al een aantal jaren een groot succes, omdat onze voorlichtingen vooral 'out-of-the-box' zijn. Ik heb met het ontwikkelen van de voorlichtingen rekening gehouden met de seksuele ontwikkeling van jongeren in het hier-en-nu. Een tijd waarin digitale gadgets en social media een grote plaats inneemt in het leven van de jongeren. Omdat jongeren tegenwoordig via social media contacten onderhouden en hiermee ook seksueel kunnen experimenteren, hebben ze volgens onderzoek juist later seks. Voorheen waren we vooral bang dat jongeren een soa zouden oplopen door onveilige seks met iemand te hebben. Tegenwoordig zijn we juist  bang dat jongeren geen internetsoa oplopen. Aangezien jongeren steeds vroeger op social media zitten en ook steeds vroeger worden geconfronteerd met seksueel getinte beelden, videoclips of berichten, is het geven van voorlichting over Sexting geen overbodige luxe, zeker niet om hiermee al in een vroeg stadium mee te beginnen. Liefst in de brugklas of het tweede leerjaar. Wij zijn van mening dat het nog beter is om ook een ouderavond te koppelen aan de voorlichting op de lesdagen, aangezien ouders hierdoor ook bewuster kunnen worden en alerter kunnen zijn op de positieve en negatieve effecten dat Sexting met zich meebrengt.  

 

Tijdige voorlichting over de positieve en negatieve effecten van "Sexting" is geen luxe meer. We richten ons in de voorlichtingen niet alleen maar op theorie, maar laten jongeren of ouders ook aan de slag gaan met oefeningen, waarbij er veel aandacht is voor het herkennen en erkennen van de nadelige effecten, maar ook de positieve effecten. Wij problematiseren niet in onze voorlichtingen en dat vinden jongeren erg fijn. Onze voorlichtingen zijn niet gebaseerd op het aandragen van alleen maar negatieve uitspraken als: "het is strafbaar", "het is slecht" en "jongeren moeten ermee stoppen". Wij richten ons juist ook op het normaliseren van gedrag vanuit de seksuele ontwikkeling bij jongeren in de huidige veranderende maatschappij. Vanuit de insteek van het geven van psycho-educatie. 

Jaarlijks worden wij op meerdere scholen gevraagd om de voorlichtingen te geven, om het zijn vruchten afwerpt. Daar ben ik ontzettend trost op. Ik streef namelijk naar een vermindering van impactvolle gebeurtenissen of incidenten onder jongeren rondom dit thema.

 

Wilt u dat wij ook bij u een voorlichting komen geven over dit thema, of wellicht een ander thema?

Neem dan vrijblijvend contact met mij op en informeer gerust naar de mogelijkheden! 

Voor de prijzen zie: Tarieven (Let op: dit is het starttarief van 1 tot 3 uur excl. btw, folders en reiskostenvergoeding) 

 

Trainingen

Het geven van diverse trainingen aan groepen behoort ook tot de mogelijkheden. Hieronder een aantal voorkomende trainingen, die vanuit de praktijk gegeven kunnen worden. Staat een gewenste training er niet bij? Informeer gerust naar de mogelijkheden.

 

Geweldloze communicatie:

De training geweldloze communicatie kan gegeven worden aan medewerkers van organisaties, leerlingen op scholen, in groepsverband, maar ook individueel of in relatietherapie. In deze training leer je te communiceren op een empathische manier met als doel: verbinding, in plaats van het ontstaan van conflicten. Wilt u meer informatie wat deze training voor u of uw organisatie kan betekenen, of wilt u meer uitleg over deze training? Neem dan contact op!

 

Stress en mindfulness:

De training stress en mindfulness kan gegeven worden aan medewerkers van organisaties, leerlingen op scholen, in groepsverband, maar ook individueel. De training stress en mindfulness is een training waarbij er wordt stilgestaan bij het thema stress en hoe je stress reducerend kunt werken. Tevens zal er geoefend worden met enkele mindfulness oefeningen die bij kunnen dragen aan de omgang met stress. 

Spreker / Deelnemer

Heeft u een thema-avond of bijeenkomst en wilt u dat ik vanuit  mijn gevolgde opleidingen of opgedane werkervaring, als spreker of deelnemer bij uw thema-avond of bijeenkomst aanwezig ben? Om bijvoorbeeld praktijkervaringen met de belangstellenden te delen?  Dat is altijd mogelijk. Tevens sta ik open voor het geven van gastlessen op scholen. Informeer gerust naar de mogelijkheden.