CHECKPOINT: de maatwerkplaats op het Eijkhagencollege Landgraaf

In het schooljaar van 2013-2014, werd er door het Zorgteam op het Eijkhagencollege Landgraaf, een maatwerkplaats ontwikkeld voor de verwijderde leerling en leerlingen die wegens psychosociale problemen, leerachterstanden, ontwikkelingsproblemen daar in een prikkelarme omgeving kunnen leren of een time-out kunnen nemen onder begeleiding van pedagogisch medewerkers of sociaal werkers. 

SEXTING VOORLICHTING FOLDER

In 2015 ontwikkelde ik in samenwerking met de jeugdagenten en schoolagenten van de Politie,  Basisteam Landgraaf een voorlichting over sexting. Deze voorlichtingen geef ik sinds 2015 samen met schoolagenten op diverse Limburgse scholen. Ik heb zo'n twee jaar lang voorlichtingen gegeven zonder een duidelijke folder waarin ouders of leerlingen de belangrijkste informatie in terug konden lezen. Totdat ik in 2018 besloot om een folder te schrijven en deze te laten ontwerpen door Pheniks Studio's in Wittem. Deze folder kunt u hieronder lezen.*
Voor meer informatie over de voorlichting, verwijs ik u naar de pagina: Overige diensten

* Het is verboden, deze folder met de bijbehorende informatie te reproduceren, vermenigvuldigen of af te drukken zonder schriftelijke toestemming van de ontwerper en de redacteur.

Ik heb op deze folder enkele kritische opmerkingen gekregen, dat er op deze folder namelijk alleen maar vrouwelijke cartoons afgebeeld zijn. Los van het feit dat slachtofferschap bij sexting onder de vrouwen vaker voorkomt en vaker zichtbaar is, dan bij mannen, heeft het in deze folder te maken met een praktische reden. Er bestaan namelijk nauwelijks seksueel getinte cartoons van jongens die gebruikt konden worden voor deze folder. 

 

Scriptie: zorgmijders in de GGZ

In 2017 schreef ik t.b.v. het afronden van de opleiding tot Hbo Sociaal Agoog, een scriptie over zorgmijders in de GGZ. 
Deze scriptie is hieronder te downloaden en te lezen.

Zorgmijders met een psychische aandoening niet vermijden, maar begeleiden
PDF – 350,6 KB 1029 downloads

Artikel: stigmatisering in de GGZ

Als therapeut vind ik het erg belangrijk dat mijn cliënten geen drempel ervaren om bij mij met therapie te starten. Toen ik  de opleiding volgde tot Sociaal Agoog vond ik het ook belangrijk dat cliënten geen drempel ervoeren tot de hulpverlening en dat andere hulpverleners geen vooroordelen hadden over cliënten. Ik ben tegen stigmatisering in de GGZ. Ondanks dat het soms helpend kan zijn en het vanuit de geschiedenis ook menselijk is om mensen in hokjes in te delen, ben ik tegen stigmatisering en werk ik vanuit mijn praktijk destigmatiserend. Ik heb tijdens mijn opleiding als Psychosociaal Therapeut een artikel geschreven over stigmatisering en tips voor professionals en de omgeving om hiermee om te gaan. Het artikel kunt u hieronder lezen. *

De vormgeving van het artikel is opgemaakt door Pheniks Studio's in Wittem in overleg met de redacteur. 

* Het is verboden, deze folder met de bijbehorende informatie te reproduceren, vermenigvuldigen of af te drukken zonder schriftelijke toestemming van de ontwerper en de redacteur.